Terug naar Nieuws.

Kersenfestival 2016 groot succes!

Nieuwolda Het was alweer de zesde editie, Het Kersenfestival bij Landwinkel Ol Diek op de 2de zondag van juli. Met een record aantal bezoekers is dit zeker een succes te noemen.

Voor jong en oud was er van alles te doen: zo ook het kampioenschap kersenpit spugen over de daarvoor speciaal aangelegde baan. De pitten werden met grote inspanning zo ver mogelijk over de baan gespuugd. Het record van dit jaar is 12 meter en 4 centimeter door Anne Drenth uit Groningen, en bij de jeugd 7 meter en 63 centimeter door Gionanni Badloe uit Delfzijl.

Dit jaar werd er wederom voor de 4 de keer een kersenkoningin gekozen. Dit jaar is kaartenmaakster Janneke Jager uit Scheemda verkozen tot kersenkoningin 2015. Zei was samen met Jose Lugtenberg uit Nieuw Scheemda en Lucie Kripmann uit Veendam Genomineerd. Het gaat niet om uiterlijke schoonheid. Het gaat om betrokkenheid, uitstralingen innerlijke schoonheid, aldus de jury die bestond uit Anthon Meijssen en Annie Grupstra. Jager toonde zich verrast en vereerd, met de kroon, de sjerp en een tegoedbon van Fontana Bad Nieuweschans. Uiteraard kregen alle kandidaten uit handen van Molema een goed gevulde bak met vers geplukte kersen.

‘’Het eerste product op ons bedrijf dat rijp is.’’ Negen soorten zoete kersen komen van de bomen. Volgend jaar weer een Kersenfestival? ‘’Zeker, we maken al weer plannen.