Terug naar Nieuws.

Proef het platteland

Poets die motor, (race)fiets of mooie oldtimer weer op en kom pronken op het Groningse platteland. Ons gebied is rijk aan prachtige streekproducten en dat willen wij u graag laten proeven! Proef het platte land op Hemelvaartsdag 13 mei. 

 

Hemelvaartsdag 13 mei 2021 zal tussen 11:00-16:00 de Culinaire Streektocht ‘Proef het Platteland’ plaatsvinden in Midden-en Oost-Groningen. Een corona-proof toertocht waarbij je op een leuke en actieve manier bij verschillende lokale ondernemers een (h)eerlijk hapje en drankje kan afhalen. Poets die motor, (race)fiets of mooie oldtimer weer op en kom pronken op het Groningse platteland. Ons gebied is rijk aan prachtige streekproducten en dat willen wij u graag laten proeven!

Hoe werkt het: 
Via Proef het platteland kun je je deelname aanmelden. Deelname is €3,50 per persoon (incl. transactiekosten). Daarna betaal je bij de locatie voor een heerlijk lokaal gerechtje en drankje. Er doen in totaal zes locaties mee. Na betaling ontvang je een bevestigingsmail met een unieke barcode en strippenkaart. Deze dien je te tonen bij de verschillende locaties en de strippenkaart wordt dan afgestempeld. Bij Landwinkel Ol Diek hebben wij voor op het menu: Ambachtelijke boerderij ijs in diverse smaken, Appeltaart van eigen appels met een heelijk bakje koffie. 

De tocht kan gedaan worden met de auto, motor, (elektrische/race-) fiets. Je mag zelf bedenken wat je start- en eindpunt is. Eerder dan 11:00 beginnen kan, maar let er wel op dat je alleen tussen 11:00-16:00 bij de locaties terecht kunt. Er worden ook leuke suggesties geven om de route uit te breiden om zo nog meer van het prachtige Groningse landschap te zien.