Terug naar Nieuws.

Vierbessen sap super gezond

In onze winkel vind je appel vlierbessen sap en 100% vlierbessen sap maar wist jij dat het ook vele gezondheidsvoordelen heeft? 

 

Goed voor je immuunsysteem

Een van de grootste voordelen van vlierbessen zijn dan ook hun immuniteit verhogende eigenschappen. Bij een test met ratten bleek de immuun afweer ondersteund te worden door vlierbessen, het aantal witte bloedcellen werd namelijk door de vlierbessen verhoogd.

Doordat de antivirale activiteit van vlierbessen zo krachtig is, kan het je helpen om van de griep af te komen. En veelvoorkomende aandoeningen zoals verkoudheid, een verstopte neus, gistinfecties en luchtwegaandoeningen kan je goed behandelen met vlierbessen. In Panama heeft de vlierbes in 1955 zelfs zijn nut bewezen bij de behandeling van een griepepidemie. Vlierbessensap heeft zelfs een positief effect op de gevolgen van chronische aandoeningen zoals diabetes en astma.

 

Verbeterd de gezondheid van het hart

Vliesbessen helpen ook met het verlagen van het LDL-cholesterolgehalte in je bloed, wat de veroorzaker is van veel bloedvatproblemen. Hierdoor wordt de kans op het ontstaan van hart- en vaatziekten aanzienlijk verminderd. De vlierbes kan ook helpen met het reguleren van de bloeddruk, ze zorgen er namelijk voor dat de bloedvaten ontspannen. Anthocyanen zijn de bio-flavonoïden in de vlierbes die de binnenste laag van de bloedvaten beschermen tegen oxidatieve stress. Dit beschermt de cellen tegen ontstekingsstressoren wat uiteindelijk de bloedsomloop verbetert en het risico op hartaandoeningen vermindert.

Helpt bij blaasontsteking

Bij een blaasontsteking kan vlierbessenthee aanzienlijke verlichting brengen. In eerste plaats als een diureticum, dit zorgt ervoor dat de nieren bevorderd worden om water af te geven. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de nieren constant toxines wegspoelen terwijl het urineren toeneemt. En op zijn beurt helpt dit weer om bacteriën weg te spoelen, waardoor de kans van verspreiding naar de nieren wordt verminderd.

 

Verbetering van je spijsvertering

Omdat de vlierbes veel vezels bevat is kan het goed helpen met het elimineren van constipatie, overtollig gas verminderen en in het algemeen de gezondheid van het maagdarmstelsel verbeteren. De opname van voedingsstoffen kan ook verhoogd worden dankzij de vezels van de vlierbes, dit is voornamelijk in de darm het geval. Daarnaast kunnen de vezels je ook helpen met gewichtsverlies. Vezels zorgen er namelijk voor dat je je sneller verzadigd voelt, waardoor je minder eet en daardoor dus afvalt.

(bron: www.grapos.nl/vlierbes)