Over Landwinkel Ol Diek te Nieuwolda (Groningen)

Boerderijwinkel Molema In 1992 zijn wij ons fruitteeltbedrijf begonnen met twee ha. appels. Inmiddels is dit uitgegroeid tot wel 16 ha. Hier groeien niet alleen verschillende appels (Elstar, Jonagold, Fuji, Gala, Delcorf, Goudreinet, Golden Delicious,  etc.), maar ook stoof- en handperen (zoals Conference, Doyenne du Comice, Lucas, Gieser Wildeman en Winterriet), kersen en pruimen.

Sinds 2006 zijn daar ook de witte en blauwe druiven aan toegevoegd, geteeld in eigen wijngaard. Wij zijn er trots op één van de noordelijkste wijngaarden van Europa te zijn. De wijn van deze druiven maken we zelf in onze wijnmakerij. Meer informatie vindt u hier: Wijngaard

In onze landwinkel vindt u onze wijnen en eigengemaakt appelsap. Bovendien wordt al het fruit dat wij verbouwen ook verkocht in onze landwinkel, en vele andere streekproducten zie: producten

 

 

Landwinkel 

Sinds 2014 zijn we met onze winkel aangesloten bij de organisatie 'Landwinkel'. Hierdoor kunnen we een nog uitgebreider assortiment aanbieden met pure en (h)eerlijke streekproducten uit héél Nederland. Kwaliteit en smaak staan voorop bij Landwinkel. Waarom kiest u voor landwinkel?

- Grondstoffen uit Nederland

- Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen

- Vol van smaak

- Producten met een verhaal

 

Proeflokaal 

Landwinkel Ol Diek biedt meer! Beleef onze boerderij, het is meer dan een winkel. In ons proeflokaal kunt u direct genieten van onze lekkernijen, of lekker buiten op het terras uitkijken over onze wijngaard. U kunt genieten van onze Groninger koek(en) of een stuk appelgebak met koffie, thee, eigengemaakt appelsap of een van onze wijnen. Ook bieden we de mogelijkheid aan groepen om te komen lunchen of voor koffie met wat lekkers.

Wij organiseren regelmatig op zondagmiddag een wijnproeverij in ons proeflokaal. Ook kunt u voor groepen vanaf 10 personen een wijnproeverij of excursie bij ons boeken.

Daarnaast hebben we onze jaarlijkse kersenfestival, open wijngaarddag en appelplukdag.

Bezoekers zijn van harte welkom op donderdag tot en met zaterdag tussen 9.30 tot 17.00 uur  bij Landwinkel Ol Diek aan de Hoofdweg West 26 in Nieuwolda.

 

 

Boek daarom oost groningen

Een mooi boek over westerwolde, oldambt en veenkolonien nu in de aanbieding van € 32,95 voor maar € 17,50 en gratis verzending. Op=op https://www.landwinkeloldiek.nl/index.php?moduleid=3&actie=product&id=313

Lees meer

Landwinkel Ol Diek

Onze winkel

Op ons fruitbedrijf worden appels en peren, pruimen en kersen geteeld en geoogst. In het oogstseizoen worden deze dagelijks geplukt en dus supervers verkocht.

Wij verkopen naast groenten en fruit ook vele verschillende streekproducten. We maken volop streekmanden geschikt voor iedere feestelijkheid.

Ook hebben we onze eigen wijngaard met wijnmakerij. Hieruit verkopen wij verschillende overheerlijke witte en rode wijnen.

Proeflokaal

Proeflokaal

In ons proeflokaal hebben wij de mogelijkheid om verschillende activiteiten te organiseren. We houden wijnproeverijen, schenken koffie, thee en fris met daarbij een lekker stuk appelgebak of Groningerkoek en ontvangen groepen voor lunch of koffie. Informeer gerust naar de mogelijkheden.