Terug naar Fruit

Winterriet

Winterriet is een roodkokende stoofpeer. Verkrijgbaar vanaf oktober tot en met februari. De smaak van Winterriet is fris zoet met veel aroma. Ongekookt is de peer niet geschikt voor consumptie. Het vruchtvlees is geelachtig wit, fijn, en vrij vast, voor de stoofpeer tamelijk sappig. 

Recept suggesties

Gestoofde peren op grootmoeders wijze
Voor: +/-4 personen

Neem 1 kilo stoofperen, schil ze en zet ze in een brede pan, zodat ze allemaal rechtop met het steeltje naar boven kunnen staan. Doe er 1 kaneelstokje, een klein scheutje citroensap en 1 tl suiker bij. Vul af met water tot de peertjes net onder staan. Stoof in 1-2 uur zacht en mooi rood .

Stoofperen als dessert
Nagerecht voor: 4 personen.

Kook 1 kilo geschilde peren in water met 2 zakjes vanillesuiker, 4 el bessensap, 1 kaneelstokje en evt scheutje rode port. Stoof in 1-2 uur zacht. 
Opdienen met bijvoorbeeld Boeren vanille-ijs, slagroom of boeren vanille vla.

Klassieke stoofperen met rode wijn. 
Bijgerecht voor: 4 personen.

Kook 1 kilo peren in water met 200 ml lichte, fruitige, droge, liefst donkerrode wijn. Voeg eventueel 1 kruidnagel en 1 klein kaneelstokje toe. Het is meestal het beste om ze relatief kort te koken, zodat het vruchtvlees nog enige stevigheid heeft. Heerlijk bijgerecht voor de feestdagen. 

Bunzlau

Goed eten, goed servies!

Wist u dat wij naast boerendelicatessen ook Bunzlau servies verkopen?  Zo wordt elke maaltijd bijzonder!

Bekijk ons Bunzlau servies