Terug naar Peulvruchten

Groene erwten

Groene erwten zijn gerijpte erwten als ze uit de verdroogde peulen worden gedopt. Daarna worden ze gedroogd en ontdaan van de huid. Splitwerten smaken meliger dan doperwten en geven daarom dikheid aan een gerecht. Met erwten kun je heerlijke eiwitrijke gerechten maken. Ze moeten in tegenstelling tot spliterwten wel eerst geweekt worden.


Weektijd:
ca. 8-12 uur

Kooktijd:
ca. 1 uur

Bewaren:
Gekoeld 1-2 dagen
Diepvries 3 maanden

Smaak:
Groene erwten hebben een zoete smaak

Toepassing:
Groene erwten kunnen los gegeten worden maar ook worden verwerkt in pastasauzen, risotto’ s, groente-quiches, boerenommeletten, salades en bijgerechten.

Bunzlau

Goed eten, goed servies!

Wist u dat wij naast boerendelicatessen ook Bunzlau servies verkopen?  Zo wordt elke maaltijd bijzonder!

Bekijk ons Bunzlau servies