Terug naar Peulvruchten

Kikkererwten

Kikkererwten is een veelzijdig boon. In alle landen rondom de Middellandse Zee zijn kikkererwten al veel langer populair en worden ze al zo’n negenduizend jaar verbouwd. Kikkererwten zijn rond, stevig, hebben een goudgele kleur, een nootachtige smaak en doen qua vorm aan kleine hazelnoten denken. 
Kikkererwten vormen de basis voor hummus, maar er zijn talloze andere gerechten waarvoor je kikkererwten kunt kopen. Zo passen ze heerlijk in Midden-Oosterse salades, curry’s, falafel en schotels met couscous. 
Het is van groot belang om kikkererwten goed te laten weken. Kikkererwten zijn namelijk moeilijk zacht te koken. Voeg daarom ook pas zout toe wanneer ze al wat zachter zijn om een hard velletje te voorkomen. 

Weektijd:
Ca. 8 uur

Kooktijd:
Ca. 1½ uur

Bewaren:
Gekoeld 1-2 dagen
Diepvries 3 maanden

Smaak: 
Kikkererwten hebben een nootachtige smaak
Herkomst:

Toepassing: 
Kikkererwten worden gebruikt voor spreads (hummus) en voor falafelballetjes. Ze kunnen ook geroosterd worden en als snack worden gegeten. Ze zijn ook erg lekker in curry’s, soepen en schotels met couscous.

Bunzlau

Goed eten, goed servies!

Wist u dat wij naast boerendelicatessen ook Bunzlau servies verkopen?  Zo wordt elke maaltijd bijzonder!

Bekijk ons Bunzlau servies