Oranje linzen
Orange linzen zijn kleine, ontvelde, gespleten linzen, waardoor ze sneller gaar en makkelijker te verteren zijn dan hele linzen. Orange linzen veranderen in een dikke puree als je ze kookt, waardoor je er een heerlijke soep of Dahl (Indiase linzenschotel) van kunt maken. Deze linzen worden zacht tijdens het kookproces, waardoor er tijdens het koken al wat zout kan worden toegevoegd.
In linzen zitten boordevol vezels en eiwitten. Je hoeft ze niet te weken, zijn goed van smaak en zijn snel gaar.
Omdat orange linzen geen overheersende smaak hebben, is het een alternatief voor meel in taarten. Linzen gaan bovendien goed samen met kruiden en specerijen uit het Midden-Oosten en zijn bij uitstek geschikt voor curry’s, soep of in de pasta.
Weektijd:
Hoeven niet geweekt te worden
Kooktijd:
ca. 5 minuten
Bewaren:
Gekoeld1-2 dagen
Smaak:
Linzen hebben over het algemeen een pittige-nootachtige smaak. Rode linzen zijn minder pittig dan groene linzen.
Toepassing:
Rode linzen worden meestal in curry’s, soepen en tomatensauzen gegeten.

Goed eten, goed servies!
Wist u dat wij naast boerendelicatessen ook Bunzlau servies verkopen? Zo wordt elke maaltijd bijzonder!