Split erwten
Spliterwten zijn gladde groene erwten waar het velletje niet meer omheen zit. Hierdoor vallen de erwten in twee delen uiteen tijdens het koken.
Spliterwten hoeven niet te worden geweekt, waardoor de kooktijd kort is. Spliterwten moeten wel langer gekookt worden dan linzen. De spliterwten zijn uitermate geschikt voor het maken van puree en soepen door het ontbrekende velletje. Spliterwten kunnen ook gebruikt worden als vervanger van rode linzen. Aan het einde van de kooktijd veranderd de spliterwt in een stevige puree met een aardeachtige smaak. Groene spliterwten smaken het meest naar erwt.
Weektijd:
Hoeven niet geweekt te worden
Kooktijd:
ca. 40 -60 minuten
Bewaren:
Gekoeld 1-2 dagen
Smaak:
Groene spliterwten hebben een zoete smaak
Toepassing: De groene spliterwt wordt vooral in erwtensoep verwerkt. Omdat spliterwten geen velletjes meer hebben, is de soep wat egaler. Aan het einde van de kooktijd veranderd de spliterwt in een stevige puree met een aardeachtige smaak.

Goed eten, goed servies!
Wist u dat wij naast boerendelicatessen ook Bunzlau servies verkopen? Zo wordt elke maaltijd bijzonder!